Shëndet 5 shenjat paralajmëruese të atakut në zemër që çdo femër duhet t’i...

5 shenjat paralajmëruese të atakut në zemër që çdo femër duhet t’i dijë

Shifrat janë alarmante: 43.8 milionë gra jetojnë aktualisht me një formë të sëmundjeve të zemrës.

Femrat kanë më shumë gjasa të ndërrojnë jetë për shkak të një ataku në zemër sesa nga të gjitha format e kancerit të mbledhura së bashku.

Mediat i përcjellin sulmet në zemër për burrat si dramatike dhe të papritura, kur ndërkohë për femrat këto shenja janë edhe më delikate e të fshehta.

5 simptomat e mëposhtme paralajmërojnë një sulm të mundshëm në zemër.

  1. Lodhje e pazakontë

Nëse kjo simptomë shoqërohet me shenjat e tjera të përmendura më poshtë, nuk duhet nënvlerësuar!

  1. Djersë të ftohta dhe gulçim
  2. Dhimbje të forta në shpatull në krahun e zemrës e në gjoks (si therje)
  3. Të përziera ose të vjella
  4. Shtrëngim gjoksi

Shenjat paralajmëruese për femrat ndryshojnë nga ato të një mashkulli, ndaj jini të vëmendshme ndaj shenjave që i përkasin çdo seksi.