Extra Dinastia Rothschild: 10 “thesaret” më të shtrenjta që zotëron

Dinastia Rothschild: 10 “thesaret” më të shtrenjta që zotëron

Një nga dinastitë më të famshme në botë është padyshim familja Rothschild me një histori që daton në vitet 1800.

Rothschid-ët zotërojnë më shumë se 1800 prona në vende të ndryshme evropiane si Anglia, Franca dhe Gjermania, të cilat i ndihmuan ata të rrisin pasurinë dhe fuqinë e tyre. Vetëm vlera e pasurive të paluajtshme të familjes së famshme vlerësohet të jetë më shumë se 36 miliardë dollarë. Sigurisht, Rothschild-ët kanë shumë më tepër në posedim të tyre.

Këto janë 10 “thesaret” e familjes:

Gunnersbury Park

A keni menduar ndonjëherë se si do të ishte të kishe një park? Rothschildët e blenë këtë park të veçantë në Londrën Perëndimore në 1835. Sot, ai vlen të paktën 3.3 milionë dollarë.

Waddesdon Manor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Waddesdon (@waddesdonmanor_nt)

Kjo pronë e veçantë në Buckinghamshire, Angli, u ble nga familja Rothschild si një shtëpi pushimi. Vlera e saj aktuale është 79.4 milionë dollarë. Funksionon si një muze i cili pranon më shumë se 463,000 vizitorë në vit.

Jahti Planet Nine

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SuperYachtFan (@superyachtfan)

Me një vlerë të vlerësuar prej 102 milionë dollarë, Planet Nine është një nga jahtet më të shtrenjtë në botë. Mund të mbajë të paktën 16 të ftuar.

Chateau Mouton Rothschild

E vendosur në Bordeaux, Francë, Chateau është një nga pronat e para të verës në rajonin Medoc. Ka sipërfaqe të gjera me vreshta.

Agora naftë dhe gaz

Një nga investimet më fitimprurëse të familjes Rothschild është kompania Agora Oil and Gas me një vlerë totale prej 1.4 miliardë dollarësh.

Vepra arti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Isabelle de Puysegur (@puysegur)

Koleksioni i artit i familjes së famshme, i vendosur në Palais Rothschild, vlerësohet të jetë më shumë se 2 miliardë dollarë. Ai përfshin dhjetëra piktura, statuja, mobilje, libra dhe madje edhe forca të blinduara me vlerë, që pasqyrojnë fuqinë e familjes në shoqëri dhe pasurinë e pamasë.

RIT Capital Partners

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Crypto Times (@cryptotimes.io)

RIT u themelua nga Jacob Rothschild dhe synoi t’i shërbente planeve të investimit të familjes në tregun anglez. Në nëntor 1983, nën drejtimin e Rothschild, RIT u bashkua me Charterhouse Japhet përpara se të shitej përfundimisht në Bankën Mbretërore të Skocisë në 1985. Kompania është e listuar në Bursën e Londrës dhe vlerësohet në mbi 7.7 miliardë dollarë.

Korporata e Minierave Rio Tinto

Pasuria dhe fuqia ndonjëherë mund të vijnë vetëm nga dy gjëra: rezervat e naftës dhe gazit ose kompanitë e minierave. Duke marrë parasysh pasurinë e familjes Rothschild, nuk është e vështirë të imagjinohet se ata zotërojnë gjithashtu një kompani minerare. Rio Tinto Mining Corporation, kompania e dytë më e madhe në botë e metaleve dhe minierave, ka një vlerë të vlerësuar prej 103 miliardë dollarësh.

La Compagnie Financier

Është një nga institucionet financiare të specializuara në bankingun privat dhe menaxhimin e aseteve. Me një vlerë të vlerësuar prej 121 miliardë dollarësh, kjo është një nga asetet më të rëndësishme të Rothschild-ëve. Me qendër në Gjenevë, Zvicër, kompania është tërësisht në pronësi familjare dhe e pavarur. Ajo përfshin gjithashtu shumë asete dhe investime, duke përfshirë fondacionet Edmond de Rothschild dhe markën e stilit të jetesës Edmond de Rothschild Heritage.

Kompania e Minierave Glencore

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glencore (@glencoreplc)

Ajo cilësohet si pasuria më e rëndësishme e familjes me një vlerë që arrin në 127.5 miliardë dollarë. Glencore Mining u themelua në vitin 1974 dhe sot prodhon dhe tregton më shumë se 60 produkte të ndryshme, me 150 asete nën emrin e saj dhe një prani në më shumë se 35 vende.