11/12/2023
Kërko

aurenc bebja - Rezultatet e kërkimit

Nëse ju nuk jeni të kënaqur me rezultatet, ju lutem bëni një tjetër kërkim

Intervista me Syrja Bej Vlorën më 1914: Si zgjidhet çështja epirote

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Il Piccolo di Trieste” ka botuar, të premten e 24 prillit 1914, në ballinë, intervistën ekskluzive me Syrja Bej Vlorën...

Kush ishin pjesëtarët e delegacionit shqiptar të nisur nga Kostandinopoja për në Konferencën e...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Stamboul” ka botuar, të premten e 7 shkurtit 1919, në ballinë, një shkrim për pjesëtarët e delegacionit shqiptar të nisur...

Leninizmi, fashizmi, militarizmi dhe Shqipëria në deklaratat e Fan Nolit më 1927

Nga Aurenc Bebja*, Francë “La Tribuna” ka botuar, të martën e 15 nëntorit 1927, në ballinë, një shkrim rreth vizitës së Fan Nolit asokohe në...

Ngjarja që bëri bujë në Austrinë e vitit 1913: Si Mit’hat bej Delvina vrau...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Union libérale” ka botuar, të hënën e 2 qershorit 1913, në faqen n°4, një shkrim për një ngjarje të rëndë të...

“Kam vetëm një gjë të përbashkët me Stendalin…” – Letra e Faik Konicës për...

Nga Aurenc Bebja*, Francë Në veprën “Guillaume Apollinaire. Correspondance. I Lettres reçues. XI K-La.”, gjejmë një letër të Faik Konicës drejtuar Guillaume Apollinaire me...

Apeli i Eqrem Bej Vlorës, Hairedin Dibrës dhe Ahmet Daklit më 1913 ndaj kombeve...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Stamboul” ka botuar, të martën e 30 shtatorit 1913, në ballinë, apelin e Eqrem Bej Vlorës, Hairedin Dibrës dhe Ahmet...

Çfarë do të bëjnë shqiptarët? Intervista më 1908 e Ferid Pashës, ish-kryeministrit shqiptar të...

Nga Aurenc Bebja*,  Francë “Le Petit Parisien” ka botuar, të hënën e 31 gushtit 1908, në faqen n°3, intervistën ekskluzive me Ferid Pashën mbi të...

Kur Faik Konica i tregonte Guillaume Apollinaire për “mashtruesit francezë që fshiheshin në periferi...

Nga Aurenc Bebja*, Francë Në veprën “Guillaume Apollinaire. Correspondance. I Lettres reçues. XI K-La.”, gjejmë një letër të Faik Konicës drejtuar shkrimtarit francez me...

Intervista e Kadaresë më 1990 për ‘La Stampa’: Largimi nga Shqipëria, Ramiz Alia, Dritëro...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “La Stampa” ka botuar, të premten e 26 tetorit 1990, në faqen n°15, intervistën ekskluzive me Ismail Kadarenë në Paris,...

Kur Faik Konica i shprehte simpatinë për shpendët shkrimtarit Guillaume Apollinaire (Letra origjinale e...

Nga Aurenc Bebja*, Francë Në veprën “Guillaume Apollinaire. Correspondance. I Lettres reçues. XI K-La.”, gjejmë një letër të Faik Konicës drejtuar shkrimtarit francez me...

PËRZGJEDHJA E EDITORIT

Na ndiqni