Histori Si u prit mbreti Zog në Kongresin Mysliman të Tiranës?

Si u prit mbreti Zog në Kongresin Mysliman të Tiranës?

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“La République” ka botuar, të hënën e 8 korrikut 1929, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me organizimin e një kongresi mysliman në Tiranë dhe praninë e Mbretit Zog gjatë zhvillimit të tij, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Myslimanët shqiptarë mbajtën një kongres

“Tiranë, 7 korrik. – Një kongres myslimanësh u mblodh në Tiranë për të diskutuar reformat që janë të nevojshme pas hyrjes në zbatim të kodit të ri civil.

Pasi u njohën me programin e ditës, delegatët pritën mes brohoritjeve mbretin e Shqipërisë, reformatorin e madh të vendit.”

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania