23/05/2024
Tags Ismail Qemali

Tag: Ismail Qemali

Ç’bëri Ismail Qemali për përvjetorin e parë të shpalljes së Pavarësisë

Nga Aurenc Bebja*, Francë “La France” ka botuar, të martën e 2 dhjetorit 1913, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me festimin e...

Pavarësia, zgjedhja e princit, borxhi osman dhe Rusia, një intervistë e...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Echo de Paris” ka botuar, të mërkurën e 30 prillit 1913, në faqen n°3, intervistën ekskluzive të Ismail Qemalit me...

Ismail Qemali pas takimit në ministrinë e jashtme franceze: Esat Pasha,...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “La Libre Parole” ka botuar, të martën e 29 prillit 1913, në ballinë, një shkrim në lidhje me deklaratën e...

Ismail Qemali: Pavarësia e Shqipërisë, bazë e rendit dhe e ekuilibrit...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Siècle” ka botuar, të enjten e 26 dhjetorit 1912, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me intervistën e...

Ismail Qemali nga Vjena (1911): Qeveria osmane të plotësojë kërkesat e...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Echo de Paris” ka botuar, të martën e 1 gushtit 1911, në faqen n°3, intervistën e Ismail Qemalit në lidhje...

Intervista e Ismail Qemalit për kryengritjen e Shqipërisë së jugut

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Echo de Paris” ka botuar, të martën e 17 prillit 1911, në faqen n°3, intervistën e korrespondentit të gazetës “Piccolo”...

Ismail Qemali më 1910: Shqiptarët nuk do ti dorëzojnë armë, nëse...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Echo de Paris” ka botuar, të martën e 17 majit 1910, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me intervistën...

Letra për ministrin e jashtëm britanik dhe francez/ Ismail Qemali: Si...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “La République française” ka botuar, të martën e 7 prillit 1908, në faqen n°2, letrën publike të Ismail Qemalit, drejtuar...

Arrestimi gjatë natës i Ismail Qemalit dhe ndërhyrja e ambasadorit anglez...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Journal” ka botuar, të dielën e 25 shkurtit 1900, në faqen n°5, një shkrim në lidhje me arrestimin e...

Propozimi që Ismail Qemali i bëri sulltanit për të shpëtuar ekzistencën...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Temps” ka botuar, të mërkurën e 10 marsit 1897, në ballinë, një shkrim në lidhje me propozimin që i...