25/05/2024
Tags Ismail Qemali

Tag: Ismail Qemali

Ismail Qemali: Shqipëria nuk do ta pranojë më sovranitetin e Sulltanit

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Soleil” ka botuar, të martën e 24 dhjetorit 1912, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me qëndrimin e...

Ismail Qemali: Serbia nuk ka asnjë të drejtë të përparojë drejt...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “La Libre Parole” ka botuar, të mërkurën e 13 nëntorit 1912, në ballinë, shkrimin e gazetës austriake “Neue Freie Presse”...

“L’Univers”, 1911: Vizita e Ismail Qemalit në Vjenë shqetëson Turqinë

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Univers” ka botuar, të mërkurën e 19 korrikut 1911, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me shqetësimin e Turqisë...

Ismail Qemali: Pse paqja mes shqiptarëve dhe turqve është e pamundur

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Figaro” ka botuar, të shtunën e 15 korrikut 1911, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me reagimin e...

Pse Ismail Qemali kaloi nga Greqia në Shqipëri 50.000 pushkë dhe...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Petit Caporal” ka botuar, të shtunën e 15 majit 1909, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me përpjekjet e...

Pse Sulltani e emëroi Ismail Qemalin si guvernator të Tripolit

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Événement” ka botuar, të hënën e 16 prillit 1900, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me arsyen e emërimit...

Ismail Qemali, Fuqive të Mëdha: Ndërhyni që t’i jepet fund armiqësisë...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Echo de Paris” ka botuar, të dielën e 29 dhjetorit 1912, në faqen n°3, një telegram të Ismail Qemalit drejtuar...

“Le Figaro”, 1916: Ismail Qemali, dëshmitar në dasmën e drejtorit të...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Figaro” ka botuar, të enjten e 18 majit 1916, në faqen n°3, një fakt të paditur dhe personal për...

Vdekja e Ismail Qemalit, si e raportoi gazeta franceze

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Rappel” ka botuar, të martën e 28 janarit 1919, në faqen n°2, lajmin e ndarjes nga jeta të Ismail...

Ismail Qemali: Nuk e ka fajin Princ Vidi për ngjarjet në...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Eclair” ka botuar, të premten e 19 qershorit 1914, në faqen n°4, reagimin Ismail Qemalit në lidhje me ngjarjet e fundit...