Kuriozitete 10 autostradat më të gjata në botë (FOTO)

10 autostradat më të gjata në botë (FOTO)

Bota ka një mori autostradash madhështore, të njohura për peizazhin e tyre piktoresk të cilat sigurisht dallojnë për shtrirjen e gjerë që i karakterizon.

Disa prej tyre përfshijnë një tërësi terrenesh të ndryshme si malet, fushat dhe pyjet që mund të jenë spektakolare për të parë por të rrezikshme për të kaluar, ndërsa të tjerët kalojnë nëpër qytete të ngarkuara si dhe shumë të populluara.

Ne ju sjellim një listë me 10 prej autostradave më të mira në botë në përputhje me gjatësinë e jashtëzakonshme të tyre.

Sigurisht shumica e tyre gjenden në Shtetet e Bashkuara, por jo vetëm, kështu që njihuni më poshtë me secilën prej tyre.

1. Pan American
Gjatësia: 48,000 km

 

2. Highway 1, Australi
Gjatësia: 14,500 km

 

3. Autostrada Trans-Siberiane
Gjatësia: 11,000 km

 

4. Autostrada Trans-Kanadeze
Gjatësia: 7,821 km

 

5. Golden Quadrilateral Highway Network, Indi
Gjatësia: 5,846 km

 

6. China National Highway 010
Gjatësia: 5700 km

 

7. US Route 20. Amerikë
Gjatësia: 5415 km

 

8. US Route 6, Amerikë
Gjatësia: 5148 km

9. Autostrada I-90. Amerikë
Gjatësia: 4,860.93 km

10. Autostrada I-80, Amerikë
Gjatësia: 4,666.44 km