Bota 10 kandidatët me pasurinë më të madhe për president të Amerikës

10 kandidatët me pasurinë më të madhe për president të Amerikës

Ata që marrin sfidën për të kandiduar për Shtëpinë e Bardhë shpesh kanë pasuri të konsiderueshme në dispozicion të tyre.

Më poshtë, Business Insider liston disa nga njerëzit më të pasur që ndonjëherë kanë kandiduar – dhe në pak raste, të jenë zgjedhur në Shtëpinë e Bardhë, të organizuar në rendin rritës të vlerave të tyre neto.

10- Presidenti Thomas Jefferson kishte një vlerë ekuivalentin e 212 milion dollarëve sot.

9- Senatori republikan i vitit 2012, Mitt Romney bëri një pasuri prej 250 milion dollarësh duke drejtuar një firmë të kapitalit privat.

8- Pasuria prej 439 milion dollarësh e Redaktorit të Revistës Forbes Steve Forbes nuk e ndihmoi atë të sigurojë nominimin republikan në vitin 1996 ose 2000.

7- Pasuria e George Washington prej 525 milion dollarë e bën atë presidentin e dytë më të pasur në historinë amerikane.

6- Presidenti John F. Kennedy lindi në një familje jashtëzakonisht të pasur dhe u martua me një tjetër, duke i dhënë atij një vlerë neto prej 1 miliard dollarë.

5- Nënkryetari dhe kandidati presidencial i GOP Nelson Rockefeller kishte një pasuri prej 1 miliardë dollarë, kryesisht të trashëguar nga gjyshi i tij.

4- Ish-menaxheri i fondit mbrojtës Tom Steyer ka përdorur pasurinë e tij prej 1.6 miliardë dollarë për të financuar nominimin demokratik 2020.

3- Me një vlerë neto aktuale prej 2.1 miliardë dollarë, Donald Trump është presidenti më i pasur në historinë e Amerikës.

2- Kandidati Ross Perot pati një pasuri prej 4,1 miliardë dollarësh.

1- Me një vlerë neto prej 55.9 miliardë dollarë, ish-kandidati i vitit 2020 Michael Bloomberg është më shumë se 17 herë më i pasur se presidenti aktual.