Extra 71% e femrave janë të pakënaqura me gjoksin e tyre. Shtetet ku...

71% e femrave janë të pakënaqura me gjoksin e tyre. Shtetet ku jetojnë femrat me gjoksin perfekt

Pas analizimit të të dhënave, disa studiues zbuluan se gati 71% e grave ishin të pakënaqura me madhësinë e gjinjve të tyre. 48% thanë se donin gjinj më të mëdhenj, ndërsa 23% thanë se dëshirojnë që gjinjtë e tyre të ishin më të vegjël. Vetëm 29% e grave thanë se ishin të kënaqura me madhësinë e gjirit të tyre.

Masa e saktë e madhësisë ideale të gjirit ndryshonte sipas vendit. Gratë në Brazil, Japoni, Kinë, Egjipt dhe Britani të Madhe kishin më shumë të ngjarë të mos ishin të pakënaqura me madhësinë e gjinjve të tyre (gratë në SHBA. ranë diku në mes). Gratë në Indi, Pakistan, Egjipt, Liban dhe Britaninë e Madhe kishin madhësinë më të madhe të gjirit. Gratë në Japoni, Filipine, Gjermani, Austri dhe Malajzi kishin madhësinë më të vogël të gjirit.

Nuk është saktësisht tronditëse që pjesa më e madhe e grave janë të pakënaqura me gjinjtë e tyre, por studiuesit zbuluan gjithashtu se gratë që nuk ishin të kënaqura me madhësinë e gjirit të tyre kishin më shumë gjasa të thonin se nuk praktikojnë zakone të mira shëndetësore të gjirit. Kjo përfshinte bërjen e vetë-provimeve të gjirit dhe ndjenjën e sigurt për mundësinë e zbulimit të ndryshimeve me gjinjtë e tyre.

Një studim rreth perceptimit të gjirit mund të duket si i rastësishëm, por në të vërtetë shkon më thellë sesa ato që mendojnë gratë për gjinjtë e tyre, thotë autori kryesor Viren Swami, PhD, profesor i psikologjisë sociale në Universitetin Anglia Ruskin në Mbretërinë e Bashkuar, tregon për Health. “Gjetjet tona janë të rëndësishme sepse ato tregojnë se shumica e grave në të gjithë botën mund të jenë të pakënaqur me madhësinë e gjinjve të tyre,” thotë ai. “Ky është një shqetësim serioz për shëndetin publik sepse ka implikime të rëndësishme për mirëqenien fizike dhe psikologjike të grave.”

Pozitiviteti i ulët i gjirit mund të tregojë edhe çështje të tjera negative të trupit për gratë. “Gratë që ishin më të pakënaqura me madhësinë e gjirit të tyre gjithashtu kishin më shumë gjasa të kishin vetëvlerësim dhe lumturi të ulët, si dhe imazh më negativ të trupit në përgjithësi”, thekson Dr. Swami.

Ekspertja e shëndetit e grave Jennifer Wider, MD, i thotë Shëndetit se ajo nuk është “e befasuar”, kështu që shumë gra janë të pakënaqura me gjinjtë e tyre, por ajo është e shqetësuar për implikimet e mirëqenies mendore. “Mund të shkaktojë siklet dhe turp, të dëmtojë vetëvlerësimin dhe të jetë i dëmshëm për shëndetin mendor të dikujt,” thotë ajo.

Në përgjithësi, Swami rekomandon që gratë të përpiqen të shohin gjinjtë e tyre për ato që janë – pjesë të rëndësishme të trupit të tyre. “Bazuar në gjetjet tona, ne i nxisim gratë të përqendrohen më shumë në funksionalitetin e gjinjve të tyre – të marrin në konsideratë dhe vlerësojnë funksionet që mund të kryejnë gjinjtë – e jo në estetikën e tyre,” thotë ai.