Extra Francë, shqiponjat stërviten për të rrëzuar dronët (Foto)

Francë, shqiponjat stërviten për të rrëzuar dronët (Foto)

Cila është “arma” e re kundër terrorizimit në Francë? Është shqiponja e artë.

Grabitqarët janë stërvitur për të diktuar dhe rrëzuar dronë, që mund të përdoren nga terroristët.

Në imazhe e publikuara, shqiponjat ushtrohen në zonat ushtarake të Mont-de-Marsan, në jug-perëndim të vendi.Stërvitja për çdo ekzemplar zgjat gjashtë muaj para se të dalë në terren.

Protestave të shoqatave në mbrojtje të kafshëve, ministri e Mbrojtjes u është përgjigjur, duke pohuar që “asnjë shqiponjë nuk është plagosur gjatë stërvitjes”.