Histori Kur qeveria e Enver Hoxhës detyroi 100 oficerë dhe nëpunës civilë të...

Kur qeveria e Enver Hoxhës detyroi 100 oficerë dhe nëpunës civilë të ndaheshin nga gratë e tyre ruse

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“Paris-presse” ka botuar, të dielën e 14 janarit 1962, në ballinë, një shkrim në lidhje me vendimin mizor të regjimit diktatorial të Enver Hoxhës ndaj shqiptarëve të martuar asokohe me shtetase ruse, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Shqiptarët të ndarë nga gratë e tyre ruse

Tiranë, 13 janar.

Rreth 100 oficerë dhe nëpunës civilë shqiptarë janë detyruar të ndahen nga gratë e tyre, sepse ato janë me origjinë ruse. Qeveria e Enver Hoxhës dëboi, tre ditë më parë, gratë ruse të martuara me shqiptarët në kohën kur ata ishin studentë në Moskë.

Vetëm disa nga burrat e tyre guxuan të shkonin në aeroport për t’u dhënë lamtumirën e fundit grave të tyre.

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania