Kulturë Le Journal (1938): Geraldinë Apponyi, mbretëresha me e Europës

Le Journal (1938): Geraldinë Apponyi, mbretëresha me e Europës

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“Le Journal” ka botuar, të mërkurën e 27 prillit 1938, në ballinë, një shkrim në lidhje me mbretëreshën më te re të Evropës asokohe, Geraldinë Apponyi, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Në Tiranën festive, Zogu i Shqipërisë martohet me konteshën Geraldinë

Skena nga jeta shqiptare në prag të dasmës mbretërore: portretet e të fejuarve gjenden kudo, në harkun e një kafeneje (lart) dhe (djathtas) në gjerdanin e kalit të një fshatari entuziast.

Në të majtë: malësorët vijnë në qytet ku do të zhvillohen ceremonitë e dasmës, duke valëvitur tullumbace të vogla për të treguar gëzimin e tyre.

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania