Bota Libri i Mary Trump mbi xhaxhanë Donald Trump, gati një milion kopje...

Libri i Mary Trump mbi xhaxhanë Donald Trump, gati një milion kopje që ditën e parë

Shumë njerëz duket se duan të lexojnë në lidhje me sfondin psikologjik të presidentit aktual amerikan Donald Trump, pasi kujtimet e Mary L. Trump, mbesa e tij, tashmë kanë shitur një milion kopje në ditën e parë, një rekord për shtëpinë botuese Simon & Schuster.

Kjo ka bërë që libri, “Shumë shumë dhe kurrë nuk mjafton: Si familja ime krijoi njeriun më të rrezikshëm në botë”, i cili flet për jetën në familjen Trump dhe psikikën e Komandantit Suprem të tanishëm të Forcave të Armatosura të SHBA, të shkojë në 950,000 kopje të shitura vetëm të martën.

“Libri ‘Shumë shumë dhe kurrë mjaft’… është bërë një fenomen kulturor dhe i domosdoshëm për këdo që kërkon të kuptojë dinamikën unike të familjes që ka prodhuar njeriun më të fuqishëm në botën e sotme. Ai është edhe një portret zbulues psikologjik dhe një vepër me rëndësi historike”, tha Jonathan Karp, CEO i Simon & Schuster.

Mashtrimi, mënyra e tij e të jetuarit

Mary është një psikologe, babai i së cilës është vëllai më i madh i Trump, Fredi. Libri thotë që xhaxhai i saj është toksik, i çuditshëm dhe se mashtrimi është mënyra e tij e të jetuarit dhe se ai e përçmoi babanë e tij kur vuante nga sëmundja e Alzheimerit.

Presidenti amerikan dhe familja e tij u përpoqën të ndalonin botimin e librit në gjykatë.

Dhe vëllai i vogël i presidentit, Robert Trump është përpjekur pa sukses të bllokojë botimin e librit, duke pretenduar se Mary po shkel një marrëveshje mos-zbulimi të nënshkruar në 2001 pas ndarjes së pasurisë së gjyshit të saj.

Sukseset e botuesve të mëparshëm përfshijnë librin e Bob Woodward “Frika: Trump në Shtëpinë e Bardhë”, i cili shiti 750,000 kopje që në ditën e parë në shtator 2018, i ndjekur nga romani i Dan Brownit “The Symbol Lost”, i cili shiti një milion kopje në ditën e parë.