Kulturë Lutje Atit tim

Lutje Atit tim

Nga Kliton Nesturi

Ati im,

Që je kudo dhe kurdo me mua,

Bëma më të lehtë ekzistencën

Në këtë botë, të egër e të pashpirt,

Mos e shterro fjalën tënde,

Ashtu siç ke bërë edhe kur ishim pranë,

Ndriçoma arsyen dhe udhën e panjohur

Drejt mistereve dhe pengesave,

Vëma dorën mbi sup e flokë,

Që të ndiej ngrohtësinë

Edhe kur të jem i rrethuar nga acari,

Dhuromë buzëqeshjen tënde

Duke më dhënë më tepër forcë

Dhe më shto gëzimin dhe dashurinë në jetën e trishtë,

Më fal pëkujdesjen tënde

E mos më lër të më iki koha pa lënë asnjë gjurmë.

 

Ati im,

Je i vetmi Zot që nuk vdes

Dhe më ke përkrahur gjithmonë,

E që kam dashur në jetë.

 

Ati im,

Që je kurdo dhe kudo me mua,

Mos më braktis!

KLITON NESTURI