Bota “Marrëveshja e shekullit” nga Trump dhe Netanyahu, Shejhu i Az’har-it: Ç’poshtërim për...

“Marrëveshja e shekullit” nga Trump dhe Netanyahu, Shejhu i Az’har-it: Ç’poshtërim për muslimanët dhe arabët

“Personaliteti dhe identiteti ynë si arabë dhe muslimanë nuk do të thotë asgjë. Identiteti ynë dhe pavarësia jonë janë zhdukur sepse ne nuk qeverisim ose vendosim për çështje që na shqetësojnë”, tha Shejhu i Universitetit të Az’har-it në Egjipt, ndër më të prestigjiozët e botës islame, Ahmed et-Tajjib, duke komentuar “Marrëveshjen e Shekullit” mbi Palestinën e okupuar të shpallur nga Presidenti amerikan Donald Trump.

Në Konferencën Ndërkombëtare për Rivendosjen e Mendimit Islam të mbajtur në kryeqytetin egjiptian, Kajro, me titull “Roli i institucioneve ndërkombëtare, fetare dhe akademike në rivendosjen e mendimit islam”, Et-Tajjib tha ndër të tjera: “Ndihesha jashtëzakonisht i turpëruar dhe i poshtëruar ndërsa shikoja Presidenti amerikan Donald Trump me kryeministrin izraelit Netanyahu duke planifikuar, zbatuar dhe zgjidhur problemet tona, pa përfshirjen e ndonjë arabi apo muslimani”.

Konkretisht, Trump u takua të martën me Kryeministrin izraelit Benjamin Netanyahu dhe përfaqësuesin e opozitës izraelite Benny Ganc në Shtëpinë e Bardhë, për të përvijuar planin e tij për Palestinën dhe shtetin hebre. “Marrëveshja e Shekullit” e pretenduar, është një plan që Uashingtoni pretendon se do të zgjidhë çështjen palestineze pa u dhënë palestinezëve të gjitha të drejtat e tyre të njohura ndërkombëtarisht.