11/12/2023
Kërko

aurenc bebja - Rezultatet e kërkimit

Nëse ju nuk jeni të kënaqur me rezultatet, ju lutem bëni një tjetër kërkim

 “Paris-midi” 1943: Gjermania kërkon të mbrojë Shqipërinë nga pushtimi anglo-amerikan dhe komunizmi

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Paris-midi” ka botuar, të hënën e 13 shtatorit 1943, në faqen n°2,  një shkrim në lidhje me qëllimin e ndërhyrjes...

“Planifikimi i takimit të mbretit Zog dhe Geraldinës me presidentin Roosevelt në SHBA”

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Paris-Midi” ka botuar, të premten e 29 prillit 1938, në ballinë, një shkrim në lidhje me qëllimet e Mbretit Zog dhe...

Vargjet e Jacques de La Fons në vitin 1609 për Skënderbeun

Nga Aurenc Bebja*, Francë Në faqen n°200 të poemës me titull “Le Dauphin” të shkrimtarit francez Jacques de La Fons, botuar në Paris në...

Kur Ismail Qemali dënohej me vdekje

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Journal” ka botuar, të premten e 14 qershorit 1901, në faqen n°4,  një shkrim në lidhje me dënimin me...

Ismail Qemali, Princ Vidit: Do t’ju shërbej me të njëjtën besnikëri që i kam...

Nga Aurenc Bebja*, Francë  “Le Radical” ka botuar, të martën e 16 qershorit 1914, në faqen n°3,  një shkrim në lidhje me telegramin e...

“Le Gaulois”: Miratimi i Ismail Qemalit për krijimin e komitetit shqiptar të Milanos

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Gaulois” ka botuar, të premten e 11 prillit 1913, në faqen n°2,  një shkrim në lidhje me krijimin e...

Çfarë i shkruante Ismail Qemali, doktorit të tij Loris-Melikoff në prill të 1902 (LETRA)

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Pro Armenia” ka botuar, në muajin prill të 1902, letrën e Ismail Qemalit dërguar asokohe doktorit të tij, të cilën,...

Shqipëria e vitit 1938 në sytë e një francezi

13 ditë kamping në Shqipërinë e mbretit Zog, rrëfimi i francezit në revistën “L’Escargot”  Nga Aurenc Bebja*, Francë Revista franceze “L’Escargot: campeurs du Touring-club de...

Mbreti Zog për “Paris-soir”: Froni nuk është një kolltuk

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Paris-soir” ka botuar, të hënën e 10 prillit 1939, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me mendimin e mbretit...

“L’Européen” (1931): Anekdota me aktorin e famshëm, Aleksandër Moisiun

Nga Aurenc Bebja*, Francë Gazeta franceze, “L’Européen”, ka botuar, më 11 mars 1931, në faqen n°5, një anekdotë në lidhje me aktorin e famshëm...

PËRZGJEDHJA E EDITORIT

Na ndiqni