Bota Përmendet dhe Kurti, përleshje fizike dhe ofendime në parlamentin e Serbisë

Përmendet dhe Kurti, përleshje fizike dhe ofendime në parlamentin e Serbisë

Në parlamentin e Serbisë janë regjistruar sërish episode dhune. Deputetët e opozitës bllokuan punimet dhe foltoren e Kuvendit duke lëshuar ofendime dhe kërcënime ndaj ministrave dhe kryetarit të kuvendit, Vladimir Orliç.

Nuk munguan as konfrontimet fizike mes ligjvënësve serbë. Arsyeja e kësaj proteste ishte se opozita kërkoi largimin nga salla të Aleksandër Martinoviç, ministër për vetëqeverisje lokale, pasi ky i fundit ofendoi gratë dhe burrat që nuk kanë fëmijë.

“Kështu i dërgoni një imazh Albin Kurtit dhe gjithë botës se asgjë nuk është në rregull në Serbi”, tha Dragan Markoviç, deputet i partisë Serbia e Bashkuar.

Pas rrëmujës së krijuar, kryeparlamentari kërkoi një pushim 15-minutësh, pas të cilit rifilloi seanca, pa prezencën e ministrit të kontestuar.

Seanca është thirrur nga opozita për të shkarkuar ministrin e brendshëm, Bratislav Gashiç, pas sulmeve me armë në shkolla. Disa ligjvënës kërkuan dhe dorëheqjen e presidentit Vuçiç dhe kryeministres Bërbaniç, si dhe zgjedhje të parakohshme parlamentare.