Kulturë Poezia që ka shkruar Andi Bejtja për të cilën Rama tha se...

Poezia që ka shkruar Andi Bejtja për të cilën Rama tha se është 1 nga 10 më të bukura të shqipes!

Në emisionin “Zonë e Lirë”, kryeministri Edi Rama u pyet nga moderatori Arian Çani për të përcaktuar një sërë gazetarësh dhe analistësh të medies nëse janë ose jo “Kadri”.

Të parin në listë Çani shfaqi portretin e Andi Bejtes.

Ndërkohë që Çani po priste se si e karakterizonte Rama gazetarin Andi Bejtja, përgjigjja e Ramës ishte: “Andi Bejtja ka shkruar 1 nga 10 poezitë më të bukura të shqipes. S’mund të jetë kurrë kadri”.

Po cila është kjo poezi të cilën Rama e vuri në panteonin e dhjetë më të mirave? 

Po i ofrojmë lexuesit ta shijojë vetë poezinë me titullin “Atdhedashuri”.

Atdhedashuri

Në  këtë vend ku dembelizmi është virtyt

Ku ka fusha të gjera me vese

Dhe gënjeshtër me këmbë të gjatë

Unë e kam lidhur historinë pas një gomari veshkurtër që mund të jem unë ose vetë heroi ynë Skënderbe

Të cilin Vatikani e kurdisi siç kurdiset një orë me zile, po akrepat i la të mbesin në shekullin e katërmbëdhjetë

Po unë s’mërzitem

As ofendohem,

Europës nuk i mbaj mëri.

Vazhdoj të eci nëpër tym si një Kostandin

Që ngrihet nga varri dhe kujtohet se motër s’ka pasur kurrë;

Duke mallkuar malet e larta krenarë

Që ia marrin frymën detit, i bëhen ombrellë…

Mos kërko nga unë të jem as Rozafë, as Skënderbe, as Kostandin.

E shumta që mund të kërkoni nga unë është të jem Ismail Qemal,

Të ngre flamurin kombëtar në xhep të pantollave bluxhinse

Për të shpallur në paqe e pa bujë

Pavarësinë e Mendjes Time…