Aktualitet Raporti/ Kërkesa për marijuanë, më e madhe se për akullore në shkolla

Raporti/ Kërkesa për marijuanë, më e madhe se për akullore në shkolla

Një studim nga “Marijuana Business Daily” zbulon shifra të frikshme në SHBA. Thuhet se, kërkesa totale për marijuanën nëpër shkolla, përfshi këtu tregun e zi, është 45-50 miliardë dollarë.

Sipas raportit nëse marijuana do të legalizohej, atëherë kërkesa për të do të konkurronte me kërkesën për akullore, shitjet e së cilës janë 5.1 miliardë dollarë.

Paralelisht me këtë vlerësim do të kishte gjithashtu shitje më të mëdha se shitja e biletave të filmave ($ 11.1 miliardë) dhe patatinat si Doritos, Cheetos dhe Funyuns ($ 4.9 miliardë).

Raporti thotë: “Nëse qeveria federale legalizon marijuanën mbarëkombëtare, shitjet mund të fillojnë në atë nivel, por me gjasë do të rritet shpejt pasi kanabisi ka fituar pranimin e zakonshëm dhe tregu është zhvilluar”.

“Në këtë mënyrë, nuk do të duhet shumë kohë për të eklipsuar shitjet e cigareve, madje edhe shitjet e mundshme të birrës”.