Kuriozitete Rasti unik/ 23-vjeçarja italiane ende pozitive me koronavirus pas 55 ditësh

Rasti unik/ 23-vjeçarja italiane ende pozitive me koronavirus pas 55 ditësh

Koronavirus është një sëmundje e re dhe shumë pak dihen për të. Nuk është e qartë, për shembull, cila është koha me të cilën një person i infektuar mund të shërohet, pasi ai shkon nga disa ditë në muaj të tërë. I tillë është rasti ekstrem i një vajze 23-vjeçare e cila pas 55 ditësh është akoma pozitive në testin Covid-19.

Infeksioni i ishte konfirmuar asaj më 29 shkurt kur ajo ishte shtruar në spital në repartin e sëmundjeve infektive të Policlinico Sant’Orsola në Bolonjë dhe që prej asaj kohe ishte në karantinë. Mjekët e quajnë atë një rast pothuajse unik në Itali.

Sipas asaj që është raportuar nga Resto del Carlino nga specialistja e sëmundjes infektive të Sant ‘Orsola Luciano Attard, “pacientja pas katër ditësh nga mbërritja e saj ishte mirë, por shtuprat janë akoma pozitive. Ne po e studiojmë me kujdes. Me sa dimë, askush tjetër në Itali nuk ka qëndruar pozitiv për tamponat për kaq shumë kohë. Zakonisht pozitiviteti nuk kalon katër javë. Vajza nuk i ishte nënshtruar asnjë terapie. Ne i kishim thënë vetëm simptomat, dhe brenda disa ditësh simptomat ishin shfaqur. Atëherë, rastet e buta nuk u trajtuan”. Një situatë shumë e veçantë që do të shërbejë gjithashtu siç u jepet atyre që janë thirrur në këtë periudhë për të studiuar sjelljen e virusit.

Një rast i ngjashëm kishte ndodhur edhe me Alessandro Politi, një i dërguar nga Hyenas, i cili pas 30 ditësh ishte akoma pozitiv për koronavirusin.

23-vjeçarja nga Bolonja e ka tejkaluar atë kufi kohor dhe ajo vetë ka komentuar situatën në këtë mënyrë: “A jam bërë një çështje kombëtare? Deri tani unë qesh për këtë. Tani pres që punonjësit e shëndetit publik t’i nënshtrohen testeve më të hollësishme të gjakut”./Repubblica.it