Kuriozitete Sa peshon kulla e Eiffel-it?

Sa peshon kulla e Eiffel-it?

Kulla e Eiffel-it është simboli i famshëm i kryeqytetit të francezëve, Parisit. Kulla është mbaruar më 1889 dhe është 300 metra e lartë.

E ndërtuar vetëm nga çeliku për atë kohë ishte konstruksion i së ardhmes.

Për ndërtimin e saj janë përdorur më shumë se 7600 tonelata çelik.