Bota SHBA financon vaksinën britaniko-italiane kundër COVID-19

SHBA financon vaksinën britaniko-italiane kundër COVID-19

Autoritetet e SHBA-së i akorduan mbi 1 miliard dollarë zhvillimit të një vaksine kundër koronavirusit nga Universiteti i Oksfordit në Britaninë e Madhe dhe një kompani italiane me qendër në Pomezia, në jug të Romës.

Financimi i autoriteteve amerikane u bë për kompaninë “AstraZeneca”.

Vaksina po zhvillohet nga instituti “Jenner” i Oksfordit me bashkëpunimin e firmës “ERBM” në Pomezia.

Programi i zhvillimit përfshin fazën e tretë të testimit klinik mbi 30 000 pjesëmarrës.

Gjithashtu, do të kryhen edhe disa teste pediatrike.