23/10/2021
Tags Alaska

Tag: alaska

Alaska, një pasuri ushtarake strategjike kundër Kinës dhe Rusisë

Alaska është skaji më verior i Shteteve të Bashkuara dhe është një territor i madh që ka gjithashtu një prani të madhe ushtarake. Mes instalimeve...

Pse Rusia nuk ia shiti Alaskën, Kanadasë, por Amerikës?

Para se të bëhej territor i SHBA-së, Alaska i përkiste Rusisë. Rusia i ofroi Amerikës territorin e Alaskës për shitje në 1867. Blerja kushtoi 7 milionë...

Historia e Alaskës, si SHBA ia bleu Rusisë për 7 milionë...

Para se të bëhej territor i SHBA-së, Alaska i përkiste Rusisë. Rusia i ofroi Amerikës territorin e Alaskës për shitje në 1867. Blerja kushtoi...