Histori Thirrja e Leka Zogut për shqiptarët në vitin 1976

Thirrja e Leka Zogut për shqiptarët në vitin 1976

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“The Daily Colonist” ka botuar, me 3 qershor 1976, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me thirrjen e Leka Zogut I drejtuar asokohe të gjithë shqiptarëve, të cilën, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Lutje për Atdheun

Ky njeri do të ishte Mbreti Leka i Shqipërisë nëse babai i tij, Mbreti Zog, nuk do të ishte përmbysur nga një regjim që përfundimisht u bë qeveria komuniste e një vendi të Evropës Qendrore. Leka, duke biseduar këtu me gruan e tij Susan në Peterborough, në Ontario., thotë se të gjithë shqiptarët duhet të ndihmojnë në sjelljen e lirisë së fjalës dhe fesë në vendin e tyre të lindjes.

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania