Bota Zgjedhjet në Austri, partia e ish-kancelarit Sebastian Kurz drejt fitores

Zgjedhjet në Austri, partia e ish-kancelarit Sebastian Kurz drejt fitores

Partia Popullore Konservatore e Austrisë, e udhëhequr nga ish-kancelari Sebastian Kurz, duket se po shkon drejt një fitore të qartë në zgjedhjet e përgjithshme.

Rezultatet e para flasin se partia e Kurz fitoi rreth 37% të votave.

Ish partnerët e tij të koalicionit, Partia e Lirisë (FPÖ), morën më pak se 17%.

Zgjedhjet e parakohshme të përgjithshme u thirrën pas një skandali që bëri qeveria e mëparshme.

Kurz, 33 vjeç, mund të rinovojë aleancën me Partinë Liria – burimi i skandalit.

Një pakt tre-palësh me të Gjelbrit (parashikimi për të marrë 13.1%) dhe partia liberale Neos (7.8%) nuk është në diskutim. Një koalicion i shkëlqyeshëm me Social Demokratët (22.5%) konsiderohet më pak i mundshëm.

Bisedimet e koalicionit pritet të jenë të vështira dhe mund të zgjasin me javë.