Kuriozitete A e dini pse avionët e pasagjerëve janë kryesisht të bardhë?

A e dini pse avionët e pasagjerëve janë kryesisht të bardhë?

A keni menduar donjëherë se pse avionët e pasagjerëve janë kryesisht të bardhë?. Ka disa arsye për këtë.

Së pari për çështjen e sigurisë. Në sipërfaqen e bardhë, të çarat, gungat, rrjedhjet e ndryshme, korrozioni dhe probleme të ngjashme që ndodhin ndonjëherë në avionë, janë më të lehta për t’u eliminuar shpejt.

Pastaj, ngjyra e bardhë absorbon më mirë rrezet e diellit. Kjo zvogëlon rrezikun e mbinxehjes dhe kontribuon në ftohjen më të shpejtë të avionit.

Ngjyra e bardhë gjithashtu vërehet më lehtë, nëse ndodh që avioni të përfundojë aksidentalisht në det.

Po kështu, ngjyra e bardhë edhe nuk zhduket lehtë nga agjentët atmosferikë.