Bota Aksioni heroik i agjentëve amerikanë për të ndaluar nëndetësen me kokainë (Video)

Aksioni heroik i agjentëve amerikanë për të ndaluar nëndetësen me kokainë (Video)

“Ndalo nëndetësen, tani!”. Nuk është një fjali e marrë nga një film i Hollywood-it, por një aksion i Rojës Bregdetare amerikane në ujërat e Oqeanit Paqësor, më 18 qershor.

Këta të fundit afrohen me skafe dhe hidhen mbi nëndetësen në lëvizje gjysmë të zhytur.

Ushtarakët identifikuan një mjet lundrues, që më pas u identifikua si njëlloj nëndetëse e prodhuar në mënyrë artizanale nga një grup kriminal po tentonte të transportonte në territorin e SHBA një sasi gjigante kokaine, rreth 7 tonelata, për një vlerë në treg që tejkalon 569 milionë dollarët.

I impresionuar nga aksioni, Presidenti Trump shkroi në Twitter: “A mund ta besoni këtë formë trimërie? Sekuestrohet ngarkesë e madhe droge”.

Sipas statistikave, vetëm një pjesë e vogël e këtyre mjeteve identifikohet nga forcat e rendit, pavarësisht kontrolleve të vazhdueshme.