Bota “Dhuna me armë në Amerikë është një epidemi”, Biden njofton kufizim të...

“Dhuna me armë në Amerikë është një epidemi”, Biden njofton kufizim të armëve

Duke u përballur me presionin për të vepruar pas të shtënave të profilit të lartë, Presidenti Joe Biden zbuloi të enjten një paketë lëvizjesh që kërkojnë të adresojnë plagën e dhunës me armë.

“Dhuna me armë në këtë vend është një epidemi”, tha Biden në Rose Garden për një audiencë ligjvënësish dhe amerikanësh të prekur nga dhuna me armë. “Dhe është një siklet ndërkombëtar”.

Veprimet ekzekutive përfshinin përpjekjet për të kufizuar të ashtuquajturat “armë fantazmë” që mund të ndërtohen duke përdorur pjesë dhe udhëzime të blera në internet, por janë të kufizuara në fushën e veprimit dhe nuk përmbajnë hapat që Biden ka premtuar të bëjë presion për të marrë Kongresin.

Ai gjithashtu njoftoi se po emëron avokatin e kontrollit të armëve David Chipman për të udhëhequr Byronë e Alkoolit, Duhanit, Armëve të Zjarrit dhe Eksplozivëve, e cila nuk ka një drejtor të përhershëm në vend që nga viti 2015.

Zyrtarët e administratës kanë theksuar që njoftimet përbëjnë vetëm hapat e parë drejt adresimit të dhunës me armë, me veprime të mëvonshme, si ndalimi i armëve sulmuese ose rregullat që kërkojnë kontrolle universale. Biden, i cili është në mes të avancimit të një plani masiv të infrastrukturës, ka shprehur pasiguri mbi gjasat e miratimit të ligjeve të reja për armët.