Aktualitet Do vizë pune për në Gjermani? Ky është kushti i vetëm që...

Do vizë pune për në Gjermani? Ky është kushti i vetëm që duhet të plotësoni

N tet muajt e par t vitit 2017, numri i vizave t pun s n Gjermani p r shqiptar t, boshnjak t dhe t tjer nga Ballkani sht rritur me 70%. Si pasoj , Die Welt i kushton dy artikuj tem s s pun simit t t huajve n Gjermani.

Nj pun n Gjermani, shum njer z n vendet e Ballkanit Per ndimor e shohin k t si t vetmen rrug dalje nga papun sia n atdheun e tyre. Aplikant t pjes risht duhet t presin nj vit derisa Ambasadat Gjermane n vendet e tyre t u l shojn viz n e pun s. Megjithat n tet muajt e par t vitit sht rritur me 70% n 63.000 numri i vizave t pun s t l shuara nga Agjencia Federale e Pun simit , shkruan gazeta Die Welt , duke iu referuar t dh nave q posedon nga kjo agjenci.

Nj n tre viza pune p r vendet e treta, sipas k tyre t dh nave, i ka sht dh n nj aplikanti nga vendet e Ballkanit Per ndimor. Leht simi i procedurave p r njer zit nga vende si Shqip ria, Kosova apo Bosnj -Hercegovina sht aplikuar q nga fillimi i vitit 2016.

Meqen se p r t ardhurit nga Ballkani arsyeja e largimit nga atdheu ishte ekonomike, nuk ka m t drejt p r azil, ndaj kandidat t p r pun sim nga k to vende mund t aplikojn p r nj viz pune.

Kushti i vet m sht , q ato t ken nj ofert konkrete pune nga Gjermania.

Atyre nuk u k rkohet nj kualifikim minimal apo pag minimale, sikurse ndodh n rastin e s ashtuquajtur s Blue Card , q sht e parashikuar p r specialist .

Kryesisht vizat e pun s jan l shuar p r pun tor n deg n e nd rtimit, por ka nevoj p r krah pune edhe n sektorin e gastronomis , t sh rbimeve dhe t kujdestaris p r t moshuarit.

Burimi: DW