Extra Jo më privatësi! Facebook do vendosë kamera dhe mikrofonë në shtëpinë tuaj

Jo më privatësi! Facebook do vendosë kamera dhe mikrofonë në shtëpinë tuaj

Disa vite më parë do tronditeshit nëse dikush do ju thoshte se do vendosë kamera dhe mikrofonë në shtëpinë tuaj.

Në fakt shtëpia është i vetmi vend privat ku mund të bëni çfarë të doni, pa u kufizuar dhe mbi të gjitha larg syve të botës. Por tashmë as shtëpia juaj nuk do jetë më larg syve të të tjerëve, pasi facebook ka paralajmëruar që të vendosë kamera kudo në ambientet e shtëpisë.

Faqja e Internetit Cheddar thotë se kjo pajisje do të njihet si portal dhe do kushtojë $ 499 (£ 368).

Pjesa e pajisjeve të konsumit do të përfshijë një ekran 15 inç, një aparat fotografik me kënd të gjerë për njohjen e fytyrës dhe mikrofona të aftë për kontrollin e zërit.

Përdoruesit e facebook nuk do t’u duhet të përdorin fjalëkalim për t’u futur në llogari pasi mund të futen me njohjen e fytyrës.