Histori Kthimi i Kadaresë pas azilit politik në Francë: Fjalët e para që...

Kthimi i Kadaresë pas azilit politik në Francë: Fjalët e para që tha sapo zbriti nga avioni

Nga Aurenc Bebja*, Francë

Prestigjiozja “Le Monde” ka botuar, të premten e 8 majit 1992, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me kthimin asokohe të shkrimtarit Ismail Kadare në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Ismail Kadare mbërriti në Tiranë.

— Në ekzil për dy vjet në Francë, shkrimtari pesëdhjetë e gjashtë vjeçar Ismail Kadare u kthye në Shqipëri të mërkurën e 6 majit. “Unë mbështes demokracinë dhe qeverinë demokratike dhe do të qëndroj këtu“, tha ai kur zbriti nga avioni (Le Monde, 7 maj). — (Reuter).

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania