Kryesore Marrëveshja Shqipëri–Kosovë për kufirin, Beogradi në akth: Po troket “Shqipëria a Madhe”

Marrëveshja Shqipëri–Kosovë për kufirin, Beogradi në akth: Po troket “Shqipëria a Madhe”

“Bashkimi Evropian, Shtetet e Bashkuara – të gjithë ata që e njohën Kosovën mundet, që ta ndalojnë përhapjen e ”Shqipërisë së Madhe“, këtë të keqe të madhe që do të ndez të gjithë rajonin dhe gjithë Ballkanin”, tha së fundi ministri serb i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin.

Reagimi i tij vjen pas nënshkrimit të një marrëveshjeje mes Tiranës dhe Prishtinës për krijimin e pikave të përbashkëta kufitare midis Kosovës dhe Shqipërisë.

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj tha të shtunën në profilin e tij në Facebook se “nga sot, kufijtë mes Kosovës dhe Shqipërisë nuk ekzistojë”.

“Sot ishte të merrja pjesë në nënshkrimin e marrëveshjes për themelimin e pikave të përbashkëta kufitare mes Kosovës dhe Shqipërisë, në bazë të parimit të IBM-it (vendkalimet e integruar të kufijve) dhe në rrugën tonë të përbashkët evropiane”, shkroi Haradinaj dhe shtoi se në mars, Shqipëria dhe Kosova hyjnë në fazën e dytë të heqjes së kufirit, bazuar në parimet Shengen”, tha Haradinaj.

Dhe Vulin ka thënë se “nuk është asgjë e re për ne që të kemi një ‘Shqipëri të Madhe’.”

Ushtria e Serbisë është, sipas tij, e gatshëm, e trajnuar dhe e organizuar, në gjendje për të luftuar në disa qytete, të gatshëm për të ekzekutuar një urdhër të komandantit të tij suprem.

“Si do të reagojmë varet urdhër të komandantit tonë suprem, presidenti Aleksandër Vuçiç, por varet nga sfidat me të cilat do të ballafaqohemi. Të gjithë serbët kudo që jetojnë mund të jenë paqësore, të qetë dhe të sigurt se stuhia nuk do të ndodhë përsëri”, tha ai Vulin për TV Most.