Histori Mjeku hebre që i erdhi në ndihmë mbretëreshës Geraldinë në Greqi

Mjeku hebre që i erdhi në ndihmë mbretëreshës Geraldinë në Greqi

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“L’Univers Israélite” ka botuar, me 21 prill 1939, në faqen n°15, një shkrim në lidhje me ndihmën që i ka dhënë asokohe një mjek hebre mbretëreshës Geraldinë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Greqi

Në ndihmë të mbretëreshës Geraldinë

Na shkruajnë nga Athina së në mesin e mjekëve të thirrur në për t’i ardhur në ndihmë mbretëreshës Geraldinë gjendet edhe profesori Weidl (Weibel), një refugjat hebre nga Vjena.

Emrin e mjekut hebre e konfirmon edhe një shkrim i Le Temps, i 15 prillit 1939, në faqen n°2:

Gjendja shëndetësore e mbretëreshës Geraldinë

Na shkruajnë nga Athina me 13 prill:

Profesori Louros, i shoqëruar nga profesori Ëeibel, mbërriti sot në Athinë nga Larissa. Ai njoftoi për gazetarët se Mbretëresha Geraldinë ishte shëruar plotësisht dhe se gjendja e saj ishte e kënaqshme.

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania