05/03/2024
Kërko

aurenc bebja - Rezultatet e kërkimit

Nëse ju nuk jeni të kënaqur me rezultatet, ju lutem bëni një tjetër kërkim

Ismail Qemali pas takimit në ministrinë e jashtme franceze: Esat Pasha, tradhtar dhe i...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “La Libre Parole” ka botuar, të martën e 29 prillit 1913, në ballinë, një shkrim në lidhje me deklaratën e...

Ismail Qemali: Pavarësia e Shqipërisë, bazë e rendit dhe e ekuilibrit në Ballkan

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Siècle” ka botuar, të enjten e 26 dhjetorit 1912, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me intervistën e...

Ismail Qemali nga Vjena (1911): Qeveria osmane të plotësojë kërkesat e malësorëve shqiptarë

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Echo de Paris” ka botuar, të martën e 1 gushtit 1911, në faqen n°3, intervistën e Ismail Qemalit në lidhje...

Intervista e Ismail Qemalit për kryengritjen e Shqipërisë së jugut

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Echo de Paris” ka botuar, të martën e 17 prillit 1911, në faqen n°3, intervistën e korrespondentit të gazetës “Piccolo”...

Ismail Qemali më 1910: Shqiptarët nuk do ti dorëzojnë armë, nëse Turqia nuk iu...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Echo de Paris” ka botuar, të martën e 17 majit 1910, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me intervistën...

Letra për ministrin e jashtëm britanik dhe francez/ Ismail Qemali: Si zgjidhet çështja maqedonase

Nga Aurenc Bebja*, Francë “La République française” ka botuar, të martën e 7 prillit 1908, në faqen n°2, letrën publike të Ismail Qemalit, drejtuar...

Arrestimi gjatë natës i Ismail Qemalit dhe ndërhyrja e ambasadorit anglez për ta liruar

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Journal” ka botuar, të dielën e 25 shkurtit 1900, në faqen n°5, një shkrim në lidhje me arrestimin e...

Propozimi që Ismail Qemali i bëri sulltanit për të shpëtuar ekzistencën e Perandorisë Osmane

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Temps” ka botuar, të mërkurën e 10 marsit 1897, në ballinë, një shkrim në lidhje me propozimin që i...

Përshtypje nga Shqipëria/ Bisedat e profesorit francez me Faik Konicën, Gjergj Fishtën dhe Esat...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Excelsior” ka botuar, të martën e 11 nëntorit 1913, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me udhëtimin e profesorit...

Kur gazetat franceze shkruanin se Enver Hoxha akuzohej për tradhti nga Mehmet Shehu

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Paris-presse” ka botuar, të enjten e 29 korrikut 1954, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me arrestimin e Enver...

PËRZGJEDHJA E EDITORIT

Na ndiqni