Kuriozitete Planeti hyn në 10 vitet më të nxehta që nga regjistrimi i...

Planeti hyn në 10 vitet më të nxehta që nga regjistrimi i të dhënave

Bota është në mes të asaj që ka të ngjarë të jenë 10 vitet më të nxehta që nga mbajtja e të dhënave, e cila nisi në vitin 1850, njoftoi Zyra Meteorologjike.

Është parashikuar që temperaturat për secilin nga pesë vitet e ardhshme do të jenë më të larta, dhe ndoshta edhe më të larta në krahasim me nivelet para-industriale.

Ka gjithashtu një shans të vogël që temperatura globale të kalojë përkohësisht mbi 1.5 gradë në vit në pesë vitet e ardhshme, njoftoi BBC.

Kjo konsiderohet si një prag kritik për ndryshimet klimatike.

Nëse të dhënat dalin me këtë parashikim, atëherë dekada 2014-2013 do të jetë më e nxehta në më shumë se 150 vjet, që nga mbajtja e shënimeve.

Zyra zyre meteorologjike raporton se viti 2015 ishte viti i parë në të cilin temperatura mesatare vjetore globale arriti një nivel mbi nivelin paraindustrial.

Çdo vit që atëherë, mesatarja globale është afër ose mbi një nivel. Tani, Zyra e Meteorologjisë raporton se ky trend ka gjasa të vazhdojë ose të rritet gjatë pesë viteve të ardhshme.