Kryesore Principata e Spanëve

Principata e Spanëve

Principata e Spanëve u shtri në Pultin e Madh dhe më gjerë, në shek.XIV-XV.

Figura themelore e Spanëve është Pjetër Spani, që me katër bijtë e tij: Aleks, Bozdar, Vruon dhe Mirko Spani morën pjesë në Lidhjen e Lezhës.

Stema e kapitanëve Spani është: e prerë në të argjendtë dhe të kaltër.

Mbi të argjendtë hyn një krah i veshur me të kuqe që mban një shpatë të argjendtë me dorezë të artë.

Mbi të kaltër tri trëndafila të hapur të kuq, vendosur 2-1.

Kjo stemë është në auditorin e Universitetit të Padovës, në të cilin ka qenë një pinjoll i kësaj familjeje më 1680.

Heraldika Shqiptare – Gjin Varfi.