Kryesore Rama përcjell një tjetër zë pro Teatrit të ri

Rama përcjell një tjetër zë pro Teatrit të ri

Kryeministri Edi Rama përcolli këtë të hënë një tjetër zë pro ndërtimit të Teatrit të ri Kombëtar. Në një postim në rrjetet sociale, kreu i qeverisë sjell qëndrimin e regjisorit Altin Basha, i cili thotë se godina aktuale nuk ofron mundësinë për zhvillimin e një krijimtarie cilësore teatrore.

“Regjisori Altin Basha, një ndër emrat më të spikatur të gjeneratës së re të krijuesve të skenës, mbështet njësoj si shumica dërrmuese e komunitetit teatror shqiptar, ndërtimin e Teatrit të Ri Kombëtar dhe shembjen e gërmadhës ekzistuese”, shkruan Rama ndërsa përcjell mendimin e regjisorit:

“Qartë dhe shqip, unë mendoj se duhet një godinë e re. Pjesa muzeale mund të zgjidhet brenda godinës së re. Si regjisor, po ju deklaroj me përgjegjësi, se ajo godinë nuk ofron mundësinë për zhvillimin e një krijimtarie cilësore teatrore dhe, për rrjedhim, një cilësi të ulët produkti për spektatorët dhe qytetarët”, shprehet regjisori Altin Basha.