Kulturë Roberto De Niro: Nëse do bëhet një film për pandeminë, do luaja...

Roberto De Niro: Nëse do bëhet një film për pandeminë, do luaja rolin e Andrew Cuomo

I ndodhur në karantinë në dhomën e tij, Roberto De Niro në një intervistë me komedianin Stephen Colbert ka thënë se është i gatshëm të luajë rolin e guvernatorit të New York-ut Andrew Cuomo nëse do të realizohej një film në lidhje me pandeminë e koronavirusit një ditë.

“Unë do të doja të isha Cuomo”, tha aktori 76-vjeçar italo-amerikan duke shtuar se, sipas mendimit të tij, guvernatori, njoftimet e tij ditore të të cilit kanë vlerësime shumë të larta, “po bën atë që duhet të bëjë një president”.

Nëse dëshira e De Niro është e lodhur, ylli i “Taxi Driver” do të duhet t’i nënshtrohet grimit artistik për të paraqitur 14 vitet e diferencës që e ndajnë atë nga djali i Mario Cuomo: radikal, por jo shumë, si efektet speciale në CGE kjo e bëri atë të rinovohet dhe të plaket në “The Irishman” të Martin Scorsese më të fundit.

Colbert e pyeti De Niro, nëse ai besonte se një presidencë e Cuomo është e mundur: “Sigurisht”, u përgjigj ai, i cili megjithatë mbetet i gatshëm të votojë për Joe Biden, kandidatin de-fakto të partisë Demokratike edhe nëse ende nuk ka pasur një kongres.

Sa i përket pandemisë, “është një tragjedi kombëtare” e bërë edhe më serioze nga fakti që Shtëpia e Bardhë është e pushtuar nga “një idiot” i cili deri më tani ka injoruar të gjitha shenjat e fuqisë së virusit: “Trump vetëm llogarit të rizgjidhet. Unë nuk kam më fjalë”, tha aktori i cili në të kaluarën kishte adresuar kundërshtime shumë më të rënda ndaj presidentit.