Bota SHBA i vendos sanksione biznesmenit të njohur në Maqedoninë e Veriut

SHBA i vendos sanksione biznesmenit të njohur në Maqedoninë e Veriut

Zyra e Departamentit të Thesarit të SHBA-së për Kontrollin e Pasurive të Huaja ka vendosur sot sanksione ndaj biznesmenit të njohur në Maqedoninë e Veriut Jordan “Orce” Kamcev.

“Kamçev abuzoi me pozitën e tij, duke u angazhuar në aktivitete korruptive dhe duke ndjekur një agjendë egoiste në kurriz të institucioneve demokratike dhe qytetarëve të Maqedonisë së Veriut”, tha nënsekretari i Thesarit për Terrorizëm dhe Inteligjencë Financiare, Brian E. Nelson.

Sipas njoftimit biznesmeni Jordan “Orce” Kamçev (Kamçev) është angazhuar gjerësisht në korrupsion, duke përfshirë shpërdorimin e detyrës, pastrim parash dhe vepra të tjera për më shumë se një dekadë duke filluar nga fillimi i viteve 2000.

Në vitin 2022, Kamçev u dënua në gjyqin “Parcelat e Tokës Vodno” për pjesëmarrje në një skemë pastrimi parash të lidhur me një blerje të paligjshme toke.

Në një gjyq të veçantë, Kamçev u deklarua fajtor për shpërdorim të rëndë të detyrës në “Çështjen e Perandorisë”, në të cilën ai dyshohej për shoqërim kriminal, mashtrim, pastrim parash dhe krime të tjera që lidhen me bizneset e tij.

Për më tepër, Kamçev përdori ndikimin dhe pasurinë e tij korruptive për të manipuluar sistemin gjyqësor të Maqedonisë së Veriut në favor të tij.

Sanksionet e vendosura:

Si rezultat i veprimit të sotëm, të gjitha pronat dhe interesat në pronën e personit të caktuar të përshkruar më sipër që janë në Shtetet e Bashkuara ose në zotërim ose kontroll të personave amerikanë janë bllokuar dhe duhet të raportohen në OFAC.

Gjithashtu, çdo subjekt që është në pronësi të drejtpërdrejtë ose të tërthortë, individualisht ose në total, 50 për qind ose më shumë nga një ose më shumë persona të bllokuar gjithashtu bllokohet.

Ndalimet përfshijnë dhënien e çdo kontributi ose ofrimin e fondeve, mallrave ose shërbimeve nga, për, ose në dobi të çdo personi të bllokuar, ose marrjen e ndonjë kontributi ose ofrimin e fondeve, mallrave ose shërbimeve nga çdo person i tillë.