24/09/2023
Tags Esat pashe toptani

Tag: esat pashe toptani

Esat Pasha më 1914: Austria dhe oficerët holandezë, konspiracion ndaj meje

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Temps” ka botuar, të shtunën e 23 majit 1914, në faqen n°6, një shkrim në lidhje me intervistën e...

“Ju do të jeni një Skënderbe i dytë”/ Çfarë i tha...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Humanité” ka botuar, të hënën e 9 marsit 1914, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me ardhjen e Princ...

Esat Pasha: I dorëzuam mbretit tonë Vilhelm, pak tokë, ujë dhe...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Echo d’Alger” ka botuar, të shtunën e 7 marsit 1914, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me intervistën e...

Kur perandori austriak dekoroi Esat Pashën më kryqin e madh të...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Figaro” ka botuar, të dielën e 1 marsit 1914, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me pritjen e...

“Rroftë Shqipëria!”, Princ Vidi-Esat Pashës: Dua t’i përkas me gjithë zemër...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Radical” ka botuar, të dielën e 22 shkurtit 1914, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me fjalimet e...

Shkëmbimet mes Esat Pashës dhe mbretëreshës së Italisë në ballon e...

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 12 Janar 2020 “Le Matin” ka botuar, të mërkurën e 18 shkurtit 1914, në faqen n°3, një shkrim në lidhje...

Veprimi mashtrues! Kur Esat Pasha tentoi të falsifikonte dokumentin e dorëheqjes...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Excelsior” ka botuar, të hënën e 16 shkurtit 1914, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me një veprim të...

Esat Pasha në Konferencën e Paqes në Paris: I vetmi delegat...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Petit Parisien” ka botuar, të martën e 1 prillit 1919, në faqen n°2, intervistën me Esat Pashë Toptanin, të...

Esat Pashë Toptani: Dëshiroj të kthehem në Shqipëri si një turist…

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Petit Marseillais” ka botuar, të mërkurën e 1 marsit 1916, në faqen n°2, intervistën e Esat Pashë Toptanit në...

Esat Pasha: Dy lloje njerëzish janë të rrezikshëm për Shqipërinë…

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Gaulois” ka botuar, të dielën e 30 janarit 1916, në faqen n°3, intervistën e Esat Pashë Toptanit me gazetarin...