24/09/2023
Tags Esat pashe toptani

Tag: esat pashe toptani

Esat Pasha më 1915: Komandoj një vend të ndarë, gjysma e...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Gaulois” ka botuar, të hënën e 17 janarit 1916, në faqen n°3, intervistën e Esat Pashë Toptanit me gazetarin...

Kur Esat Pasha bënte marketing: Reklama e parfumit të tij në...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Journal” ka botuar, të dielën e 13 qershorit 1920, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me personin që...

Intervista e përbashkët/ Çfarë i rrëfyen gazetarit francez, Ismail Qemali dhe...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Figaro” ka botuar, të martën e 2 qershorit 1914, në faqen n°2, intervistën ekskluzive të gazetarit të saj, Raymond...

Një rrëfim i çuditshëm nga ish-mjeku personal i Princ Vidit për...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Matin” ka botuar, të hënën e 25 majit 1914, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me një rrëfim të...

Kur Franca dekoronte Esat Pashën me titullin e “Oficerit të Madh...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Excelsior” ka botuar, të premten e 14 prillit 1916, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me dekorimin e Esat...

“Mos e sulmo Serbinë!”, telegrami i Esat Pashës drejtuar Ismail Qemalit

Nga Aurenc Bebja*, Francë “La Gazette de France” ka botuar, të enjten e 20 nëntorit 1913, në ballinë, telegramin ekskluziv të Esat Pashës dërguar...

Kur Esat Pashë Toptani fyente shqiptarët në gazetat greke

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Echo de Paris” ka botuar, të martën e 25 marsit 1913, në faqen n°3, intervistën e Esat Pashë Toptanit, dhënë...

Përshtypje nga Shqipëria/ Bisedat e profesorit francez me Faik Konicën, Gjergj...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Excelsior” ka botuar, të martën e 11 nëntorit 1913, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me udhëtimin e profesorit...