Politika “Washington Post” raporton protestën e opozitës

“Washington Post” raporton protestën e opozitës

Partia më e madhe e opozitës në Shqipëri, ajo Demokratike u zotua të vazhdojë protestat me kërkesën e dorëheqjes së ekzekutivit dhe dorëzimin e pushtetit një qeverie teknike, e cila ta çojë vendin drejt zgjedhjeve të lira e të ndershme në muajin qershor.

Me këto fjalë gazeta amerikane “Washington Post” përcjell një artikull të “Associated Press”, ku theksohet se tubimin e mijëra vetëve, Lulzim Basha e drejtoi me akuzat ndaj qeverisë socialiste të Edi Ramës se po përpiqet të manipulojë procesin e votimit.

Zgjedhjet parlamentare të 18 qershorit shpresohet shumë që t’i hapin vendit rrugën drejt dritës jeshile të BE-së për çeljen e negociatave të anëtarësimit”, shkruan gazeta.

Votimet në Shqipërinë post-komuniste, thekson artikulli, nuk janë vlerësuar asnjëherë nga vëzhguesit ndërkombëtarë si plotësisht të lira e të ndershme.