Extra Zbulohen 10 qytetet më të vizituara në 2019: New York-u del për...

Zbulohen 10 qytetet më të vizituara në 2019: New York-u del për herë të parë nga lista

New York nuk është më ndër qytetet më të vizituara në botë, sipas një raporti të ri.

Ky qytet kaq i preferuar prej vitesh, ka rënë në vendin e 11-të në një renditje bazuar në numrin e vizitorëve. Kjo është hera e parë që një qytet si New York që nga viti 2013 bie nga top 10. Megjithë trazirat, Hong Kongu mbetet në krye të listës më të vizituar me 26.7 milion vizitorë e ndjekur nga Bangkok me 25.8 milion dhe Makau me 20.6 milion. Renditja është zbuluar nga Euromonitor në raportin e saj të Top 100 Destinacioneve të Qytetit 2019 duke përdorur të dhënat e mbërritjeve ndërkombëtare për vitin 2018 në bashkëpunim me të dhënat e vlerësuara për vitin 2019.

Pjesa tjetër e 10 kryesuesve përfshin Singaporin në vendin e katërt me 19.7 milion vizitorë dhe Londra në vendin e pestë me 19.5 milion vizitorë. Në 10 vendet e para janë Delhi (i teti, 15.2 milion vizitorë), Stambolli (i nënti, 14.7 milion vizitorë) dhe Kuala Lumpur (10, 14.1 milion vizitorë). Paris është në vendin e gjashtë me 19.1 milion vizitorë dhe Dubai është i shtati me 16.3 milion vizitorë.

1. Hong Kong – 26.7 milionë
2. Bangkok – 25.8 milionë
3. Makau – 20.6 milionë
4. Singapor, 19.7 milionë
5. Londër – 19.5 milionë
6. Paris – 19.1 milionë
7. Dubai – 16.3 milionë
8. Delhi – 15.2 milionë
9. Stamboll – 14.7 milionë
10. Kuala Lampur- 14.1 milionë