Kuriozitete Zbulohet molekula që i bllokon “motorin” koronavirusit

Zbulohet molekula që i bllokon “motorin” koronavirusit

Është gjetur një armë e aftë për të bllokuar enginën motorike të koronavirusit SarsCoV2: quhet 13b’ dhe është një molekulë që lidh dhe frenon enzimën e quajtur proteazë, e përdorur nga virusi për të replikuar brenda qelizave të infektuara.

Testuar në një tub provë në qelizat e mushkërive njerëzore të prekura nga koronavirusi, molekula menjëherë hyri në veprim, sipas rezultateve të publikuara në revistën Science nga universiteti gjerman i Luebeck, i cili tani po punon për të shndërruar molekulën 13b në një ilaç të vërtetë.

Sidoqoftë, kjo përpjekje paraqet një provë të rëndësishme, dhe tani bëhet më e lehtë të hartohen ilaçe të reja kundër Covid-19, sepse më në fund struktura 3D e proteazës së saj njihet, e konsideruar si objektivi kryesor, raporton Ansa.