Extra 9 kuriozitete për Mykonos: Çfarë duhet të dini për “ishullin e erërave”

9 kuriozitete për Mykonos: Çfarë duhet të dini për “ishullin e erërave”

Ishulli grek, Mykonos njihet si “ishulli i erërave”, karakteristikë e këtij ishulli janë jo vetëm ujërat e tij të kaltra por edhe  ndërtesat e bardha me dritare shumëngjyrëshe. Mykonos është një ishull i cili ka shumë për të ofruar,  si nga ana historike  ashtu  edhe nga tendencat më të fundit.

Le të hedhim një vështrim mbi këto 9 fakte rreth këtij ishulli që ndoshta nuk e dini.

1- Popullsia në Mykonos ndryshon shumë gjatë gjithë vitit. Ka vetëm rreth 15,000 banorë të përhershëm në ishull 4,000 prej të cilëve janë të huaj. Megjithatë, në muajt e verës, ishulli strehon mbi 50.000 njerëz!

2- Sigurisht që keni dëgjuar për ishullin Mykonos, por a e dini se si e mori ky ishull emrin e tij? Në mitologjinë greke, ky ishull u emërua sipas sundimtarit të parë Mykonos një i varur nga perëndia Apollo.

3- Në këtë ishull thuhet se është skena ku ndodhi beteja midis Zeusit dhe Titanëve.

4- Shumë të famshëm sot e vizitojnë Mykonos, a e dini se edhe artistët, politikanët dhe evropianët e pasur të viteve 1930 kanë udhëtuar në Mykonos?

5- Në kohët e lashta Mykonos konsiderohej si një ishull i varfër. Megjithatë, në vitet ‘50 pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, turizmi ka qenë burimi kryesor i të ardhurave për Mykonos. Ekonomia e ishullit mbështetet gjithashtu në turizëm.

6- Turizmi është i madh në Mykonos dhe sektori i hoteleve vizitohet nga 50,000 njerëz që banojnë në ishull gjatë muajve të verës. Çmimi i hoteleve në Mykonos mund të shkojnë nga 70 deri mbi 500 euro nata dhe shumë njerëz zgjedhin të shpenzojnë edhe më shumë dhe të marrin me qira një vilë private.

7- Mullinjtë me erë në këtë ishull u ndërtuan më së shumti nga venedikasit në shekullin e 16.

8- Mykonos është i njohur në të gjithë botën për bukurinë e saj, klubet si dhe restorantet apo plazhet më të shtrenjta. Gjithashtu ishulli është mbështetës i komunitetit LGBT.

9- Ishulli është i njohur për plazhet më të bukura që Greqia ofron, madje thuhet se Mykonos ofron perëndimin më të bukur të diellit.