Kulturë A është plagjiaturë videoklipi shqiptar i këngës në Eurosong?

A është plagjiaturë videoklipi shqiptar i këngës në Eurosong?

Videoklipi i këngës përfaqësuese të Shqipërisë në Eurosong është një plagjiaturë? Një ditë pas prezantimit të videos, jo vetëm para shqiptarëve, por edhe zyrtarisht për “Eurosong Contest”, ka lindur një pikëpyetje e madhe për publikun dhe artdashësit.

Dyshimet lindën pas këngës “Ktheju tokës tënde”, të kënduar nga Jonida Maliqi, në kanalin Eurovision në “You Tube”. Materiali muzikor duket se ka një ngjashmëri me këngën “Children of the Wild”, nga artisti Steve Angelo.

Nëse ky klip nuk përmban identitet dhe rezulton se është kopjuar në një masë të madhe, Shqipëria mund të rrezikojë edhe të përjashtohet nga Eurovisioni.