Aktualitet Dënohen dy shqiptarët profesionistë në Britani, punonin në një fermë kanabisi

Dënohen dy shqiptarët profesionistë në Britani, punonin në një fermë kanabisi

Të shtatë dhomat ishin shndërruar për rritjen e tharjen e kanabisit. Teknologjia e lartë e ngritur kishte në mure, kanal, ngrohje, drita, dhe pajisje elektrike duke përfshirë transformatorët. Bimët e kanabisit ishin në tre faza të ndryshme të rritjes për të krijuar një linjë prodhimi të vazhdueshme të afta të rriteshin nga 13 në 41 kilogramë kanabis gati çdo disa muaj.

Asllanaj, vjeç 29 dhe Cunaj, vjeç 43, të dy pa vendbanim të rregullt, pranuan prodhimin e kanabisit dhe të dy u burgosën për një vit nga gjyqtari David Evans në Gjykatën Exeter Crown. Ata të dy do të deportohen si emigrantë të paligjshëm kur të mbarojnë dënimet.

“Ishte e qartë se kjo ishte një shkallë shumë e madhe profesionale dhe e ngritur me një kosto të konsiderueshme në ngrohje, ndriçim, kanal, rreshtim, tifozë, pleh dhe kështu me radhë”, tha gjyqtarja Emily Pitts.

Avokati i Asllanaj tha se ai punonte në punë të zezë në larjen e makinave dhe se kishte nevojë për para për të mbështetur prindërit e tij të moshuar në Shqipëri. Ai shtoi se nuk ishte përgjegjës për operacionin dhe nuk do të kishte përfituar nga shitja e kanabisit.

Kurse avokatja e Cunaj tha se ai kishte qenë pa shtëpi në Londër dhe ranë dakord të kujdesen për bimët në këmbim të asgjë më shumë se strehimit.

Ajo shtoi se ai po e përjeton shumë keq, duke qëndruar mbyllur 23 orë në ditë në burg dhe është i dëshpëruar të kthehet te gruaja dhe fëmijët e tij në Shqipëri.