Kulturë Kur Italia detyroi hebrenjtë e pranuar nga Zogu të largoheshin nga Shqipëria

Kur Italia detyroi hebrenjtë e pranuar nga Zogu të largoheshin nga Shqipëria

Nga Aurenc Bebja*, Francë

Gazeta “Paix et Droit”, organ i Aleancës Universale Izraelite, ka botuar, në qershor të 1939, në faqen n°12, një shkrim mbi fatin e refugjatëve hebrenj në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Të gjithë refugjatët hebrenj do të duhet të largohen nga Shqipëria

“Autoritetet italiane kanë urdhëruar refugjatët hebrenj që banojnë në Shqipëri që të largohen nga vendi deri më 7 qershor.

Në Shqipëri, mes njëqind dhe dyqind refugjatë u pranuan në këtë vend nga Mbreti Zog I. Deri tani, ata gëzonin lirinë më të plotë dhe kishin marrëdhëniet më të mira me popullsinë shqiptare.”

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania