Extra Male epike, pyje përrallash: Fotografitë më magjepsëse të vitit 2022

Male epike, pyje përrallash: Fotografitë më magjepsëse të vitit 2022

Gjyqtarët e konkursit të Fotografisë Ndërkombëtare të Peizazhit të Vitit 2022 analizuan mbi 3,800 aplikime nga e gjithë bota për të zgjedhur fotot më të bukura. Më poshtë kemi sjellë një listë prej tyre që të lënë pa frymë.

Madhështia e Parkut Kombëtar Torres Del Paine në Kili nga fotografi nga Kosta Rika, Luis Solano

Ky imazh mahnitës nga Tony Wang, i marrë në provincën Sichuan në Kinë dhe i titulluar Under The Rainbow, e ndihmoi atë të fitonte vendin e dytë në kategorinë Fotografi i Vitit, bazuar në një paraqitje prej të paktën katër imazheve.
Një imazh i jashtëzakonshëm i motit të turbullt që mbështjell ishullin Eigg në Skoci, që i dha fotografit francez Julien Delaval çmimin “Seascape Seascape”.
Fotografi holandez Max Rive doli i treti në kategorinë e fotografit të vitit dhe dy imazhet e mësipërme që ai dërgoi tregojnë pse ai mahniti gjyqtarët. Fotografia e parë është bërë në Parkun Kombëtar Los Glaciares, Argjentinë, dhe imazhi tjetër në kufirin midis Kilit dhe Argjentinës.
Fotografi holandez Max Rive doli i treti në kategorinë e fotografit të vitit dhe dy imazhet e mësipërme që ai dërgoi tregojnë pse ai mahniti gjyqtarët. Fotografia e parë është bërë në Parkun Kombëtar Los Glaciares, Argjentinë, dhe imazhi tjetër në kufirin midis Kilit dhe Argjentinës.
Fotografi spanjoll Jose D. Riquelme e bëri këtë fotografi të mahnitshme në Namibi dhe e titulloi Pema e Vjetër.
Një shkrepje magjike e një pylli me borë i dha vendin e dytë fotografit Tony Wang nga Kina
Kjo fotografi e mahnitshme e pemëve të lashta dhe të përdredhura është marrë nga australiani Benjamin Maze në Tasmania.
Ky imazh i jashtëzakonshëm, i marrë në malin Nishi-Agatsuma në Japoni, i dha fotografit japonez Koki Dote çmimin Snow & Ice.
Majat dhe kreshtat të Albertës, Kanada, të kapura në një foto nga fotografi kanadez Matt Jackisch.
Fotografi vietnamez Huan Vu Trung e ktheu aparatin e tij nga plantacionet e çajit të vendit të tij për të prodhuar këtë foto kaq mahnitëse.
Ora më e Errët. Ky është emri i këtij imazhi magjik nga fotografi norvegjez Enrico Curti e shkrepur në vendin e tij në Oygarden
Liqenet Plitvice në Kroaci të kapura nga fotografi kroat Roberto Pavic
Një fotografi e lavdishme nga Jose D. Riquelme që ka kapur një diademë yjesh mbi dunat dhe pemët namibiane.
Fotografi spanjoll David Aguilar i bashkohet fushatës pse duhet vizituar Argjentina me këtë foto që të lë pa frymë.
Kjo është një nga imazhet e paraqitura në konkurs nga Benjamin Briones Grandi, nga Kili, i cili mori çmimin e Fotografit të Vitit 2022. Fotoja është shkrepur mes dunave bregdetare të Kilit