Kryesore Meta insiston për dialog: Nuk është momenti për prova force

Meta insiston për dialog: Nuk është momenti për prova force

Presidenti i Republikës, Ilir Meta në një deklaratë për mediat insiston për rëndësinë e dialogut për një zgjidhje sa më të shpejtë të krizës, ndërsa shprehet se nuk është momenti për prova force, për retorikë përçarëse dhe provokuese.

“U bënë dhjetë ditë që është në fuqi dekreti i Presidentit të Republikës për anulimin e datës së zgjedhjeve më datë 30 qershor, me qëllim qetësimin e situatës dhe krijimin e mundësive për dialog, që do të normalizonte situatën politike dhe do të krijonte mundësinë për një datë të re të zgjedhjeve vendore, gjithëpërfshirëse dhe demokratike”.

“Theksoj sërish se nuk është kurrsesi momenti për prova force, për retorikë përçarëse dhe provokuese, por për maturi dhe përgjegjshmëri të lartë për interesat kombëtare të vendit dhe vazhdimësinë e integrimit evropian që është objektiv kombëtar i të gjithë shqiptarëve.

Sërish insistoj me forcë rëndësinë e dialogut mes palëve e njëkohësisht gatishmërinë time për të kontribuar për një zgjidhje sa më të shpejtë”, bën apel Presidenti në reagimin e tij